Sommerferien 2015

Reisebrev fra sommerferien 2015

 

Planleggingen av årets ferietur starter tidlig.

 

Vi vil til World Dog Show 2015 i Milano og på Akita Cup 2015 i Novara – Italia.  DKK`s dobbelutstilling i Vejen i Danmark er også ett av målene.

Bestiller hotell i Lecco ved Comosjøen, 1t kjøring nord for Milano. Det blir hus på Binderups strand i Danmark også.  Begge stedene for 1 uke.  Ja, det blir mange timer i bil på en slik tur.  Men vi kjørte i 3 – 3 ½ t, luftet hunder og strakk på bena, godt med pauser for oss alle underveis.

Greit med litt flere forberedelser ang Misaki og Meika, så lenge vi skulle til Italia.  Der er det både hjerteorm og andre «småkryp» vi ikke har i Norge – og som vi ikke vil ha her .  Men det er en liten pris å betale for å være på den sikre siden.

 

Første stopp på turen er NKK i Drammen 7.juni.  Misaki blir BIM og Meika blir 2BTK denne dagen.  Vi gratulerer Magne Bergersen med BIR på sin Daiko.  Tusen takk for en fin dag ved utstillingsringen sammen med gode venner.

Nå starter vi kjøreturen sydover. 

 

Første overnatting ble i Falkenberg sør for Halmstad.  Godt å gå seg en tur før middagen og etterpå bare slappe av på hotelrommet.  Etter frokost var det klart for dagens første etappe, kjørte til Helsingborg for å ta ferga over til Helsingör.  Derfra bar det videre sørover, og denne dagen kom vi helt til Hildesheim i syd Tyskland. Vi hadde bestemt oss for å kjøre over noen fjellpass og innom ST Moriz på turen nedover.   Derfor la vi veien over Julierpass 2286 moh.og .  Overnattet på Sportshotel Dieschen, ett flott sted i en liten alpelandsby.   Ble wienerznitzel til middag denne kvelden – selvfølgelig.  Derfra gikk turen til ST.Moritz den 3.dagen på veien nedover. En vakker by i storslått natur. Utpå ettermiddagen onsdag10.juni sjekket vi inn på Pontevecchio Hotell i Lecco. Her skal vi være i 1 uke.

 

World Dog Show 2015 – Fiera Milan.  Et kjempestort område, men veldig oversiktlig og greit og finne fram.  247 Akita påmeldt .  130 tisper og 117 hanner !!!!!  Utrolig moro og se så mange flotte Akita.  Hanner og tisper hadde hver sin dommer og ring – masse bur og folk – kunne ikke gå fra hundene, så det var ikke enkelt og fotografere. Misaki og Meika var begge påmeldt i CH klassen.  Begge fikk Exelent og fine kritikker.  Vi hadde en fin-fin dag sammen med gode venner fra både inn- og utland.

 

Akita Cup 2015, Novara.  Her var det ute-utsilling og 158 Akita påmeldt. Mange nye hunder, som ikke var med på WDS-2015.  3 Japanske dommere – som dømte på Japansk vis.  Da er det oversiktlig og greit og følge med, men det ble en lang dag.  Pause og lunsj midt på dagen – da kom regnværet.  Godt vi hadde med utstillingsteltet !!!!!  Fikk tatt noen bilder denne dagen – noen kan dere se her.  Japanske kritikker er ikke enkle og forstå, egentlig umulige ( i hvert fall for oss).  Men med god hjelp fikk vi oversatt …………  og både Misaki og Meika fikk fine kritikker.  Meika ble også nr 2 i Seiken Class A, som var eldste klassen.  Enda en fin utstillingsdag er over.  2 lange innholdsrike dager ved utstillingsringen har vi lagt bak oss, nå  blir det å nyte Lecco før vi vender nesen nordover mot Danmark.

 

Et besøk med overnatting i Davos, sto også på ønskelista.  For å komme dit ble det en ny tur over fjellet.  Vi kjørte over vakre Flüelapas 2386 moh.  Isen lå enda på den lille sjøen og det var +4 – men utrolig vakkert.  Selvfølgelig måtte jeg kjøpe en Sveitsisk ku-bjelle !!!  Davos 1560 moh, en flott by i vakker natur.  (Kanskje man skal emigrere hit ??) 

Etter Davos ble det 1 overnatting i nord Tyskland, så huset på Binderup Strand.

 

2 utstillinger i Vejen i regi av DKK.  Misaki ble 2. og 3BTK.  Misaki ble BIR med CACIB begge dagene og er nå Int Uch.  Også her var vi sammen med gode venner og takker for ei fin helg til Hanne og Roy.  Fikk besøk i huset vårt av familie og venner, gikk turer og koste oss med god mat. 

 

Etter 3 uker på farten var det egentlig godt å komme hjem igjen.  1 uke på jobb, så pakke bilen og reise til NKK Trondheim + hytta og fjellturer.  Misaki ble BIR med CACIB og Meika ble 2BTK.  Vi har hatt en innholdsrik og fin ferie.  Veldig godt og avslutte med fjellturer, familie og venner i nærheten av Røros.  Ingen problemer med 2 hunder i bilen nedover i Europa heller, så lenge man tar sine forhåndsregler.

Håper det har vært god lesing og være med oss på «Sommerferien 2015 «  Kanskje flere har lyst til å være med en annen gang.

Ønsker dere alle en riktig GOD jul.

 

Misaki og Meika

Inger-Karin og Arvid

 

Nyeste kommentarer

17.10 | 17:46

Håpe februar 2023

15.10 | 19:30

Hei! Når er neste kull planlagt? :)

15.11 | 11:50

Nei, det har vi ikke

15.11 | 09:12

Hei, har du planlagt noe kull våren 2022?