Radegast Akita Show, 04.-05. august 2012

Vinneren av showet, en flott 12 år gammel tispe. Her sammen med sine stolte eiere.

TSJEKKIA-TUR !!

 

Jada – det ble tur på de reiseglade jentene i år også.  En veldig kortvarig tur riktignok, men en tur !!!  Denne gang uten egne hunder med på turen, litt rart men godt også.

 

RADEGAST AKITA SHOW, i Frenstat i Tsjekkia.  4.-5. august.  Britt var innvitert nedover for å holde ett seminar/foredrag om Akitaen, og jeg var med som reisefølge for å hjelpe til der det trengtes og som god reisevenn.

 

Etter en tidlig start på dagen fra Vang og Åsvang, gikk turen til Gardemoen.  Landet i Praha ca 12.30.  Der ble vi hentet av Renata og Radek, som har kennel BYU-TI-SAWA.  De hadde med en voksen hanne + en aldeles nydelig tispe-valp av eget oppdrett ( som ikke var til salgs).  Det var veldig varmt, + 32 og en skyfri himmel !!  Veldig uvant for Britt og meg, som kom fra regntunge kjølige skyer i Norge.  Vi hadde en koselig kjøretur, der våre nye venner fortalte om landet sitt og om rasen sin.

 

Vi ble innkvartert på ett lite koselig familiehotell  oppe i Frenstat, ett vintersports-sted vest i Tsjekkia.  Hotel u-Koziana, velkjent for sine store flotte "puslespill-bilder" .  Bildene var innrammet og hang overalt inne på hotellet - snakk om tålmodighetsarbeid !!

Varmt som det var hadde jo vi ett aldrig så lite håp om en dusj og kles-skift.  Men det ble det ikke tid til .  Raskt kles-skift, før vi kjørte videre ned på utstillingsplassen. 

Der var det kommet mange folk og  hunder.  Vi hadde en kjempekoselig kveld, og ble servert god tsjekkisk  mat.  Mange ville slå av en prat med oss ov høre om Akita i Norge.  Vi fikk høre om hvordan de jobbet med rasen i Tsjekkia, når det gjaldt avl og helse.  SA var ett tema vi også var innom, de har nok også desverre  fått erfare at den eksistrere.  Men jobber målrettet for bedre helse og flotte hunder.

 

Søndag formiddag var det tid for Britt til å holde sitt seminar.  Ca 100  lydhøre tsjekkere, ungarere og polakker  fikk med seg (nesten) alt Britt fortalte om vinkler - uttrykk - farger - benstamme - helse osv.  Vi svarte på spørsmålene så godt vi kunne begge.

50 Akita var påmeldt til showet, dommeren var fra Tsjekkia.  For resultater og bilder gå inn på   http://www.klubakitainu.cz/radegast_2012.asp  Mange av Akitaene i landet er av eget oppdrett, men noen importer er det jo også.

 

Vi fikk mange nye venner denne helga, så mange flotte Akitaer, fikk servert god tsjekkisk mat - kort sagt vi storkoste oss.  Tsjekkerne er utrolig gjestfrie og veldig stolte av sine hunder.

Kjøreturen tilbake til flyplassen gikk greit selv om det var veldig varmt.  Hadde med en ekstra valp også så det ble noen stopper.

Mange inntrykk etter turen, mye å snakke om på flyet hjem.  Kanskje tar vi turen tilbake til neste års  RADEGAST AKITA SHOW ""

 

Ønsker dere alle en flott høst .

Hilsener fra Britt og Inger-Karin

Nyeste kommentarer

17.10 | 17:46

Håpe februar 2023

15.10 | 19:30

Hei! Når er neste kull planlagt? :)

15.11 | 11:50

Nei, det har vi ikke

15.11 | 09:12

Hei, har du planlagt noe kull våren 2022?