2 reiseglade jenter på tur !!!
Din overskrift

TYSKLANDSTUR, OKTOBER 2010


2 reiseglade jenter, med masse energi og pågangsmot vil på tur. 
Det begynte i våres med prat om Verdensutstillingen 2010 i Herning.

 "Jeg skal til Herning" sa den ene "det blir ferie og hundeutstilling.  Blir du med oss nedover?"  "Nei" sa den andre " Jeg har ikke muligheter til å ta ferie for å bli med dere til Herning, men Akita Cup i oktober kunne ha vært gøy!".  Sommeren gikk, med ferier og utstillinger.  August kom - da sa den ene " Skal vi ta turen til Tyskland i oktober ? ".  "Ja " sa den andre. "Jeg har jo feriedager igjen og muligheten til 3 utstillinger, høres jo spennende ut."

15.okt.  VDH`s National Ausstellung  i Westfalenhallen i Dortmund. 
Dommer Regina Blessing fra Tyskland
16.okt   Akita Club`s Akita Cup  i Zentralhallen i Hamm. 
Dommer Kosuke Kawakita fra Japan.
17.okt   VDH`s Bundessiegerschau i Westfalenhallen i Dortmund. 
Dommer Rony Doedijns fra Nederland 

Flybilletter tur-retur, hotellrom i Hamm, leiebil på Düsseldorf lufthavn, melde på hundene - i løpet av de første dagene i august var alt på plass.  Vi skulle reise fra Gardermoen 13.okt. å returnere 18.okt.  2 Akita tisper ble påmeldt til 3 utstillinger.  Den ene ble igjen hjemme, skikkelig dumt! Hun ville gjerne bytte til vinterpels (passet egentlig veldig dårlig), og var vel nesten for en nakenhund å regne!

Flyturen til Düsseldorf gikk fint for både jentene og hunden.  Så var det å finne leiebilen, programmere GPS`n og starte turen til Hamm.  Litt vrient det der med høyre og venstre, særlig på tysk, for å finne hvor leiebilen sto parkert. Lesing av skilter er vel heller ikke så dumt kanskje!  Men bilen ble da funnet til slutt, akkurat der den skulle være..!  Kjøreturen gikk greit og vi kom fram til ett koselig lite hotell sentralt i Hamm.  Vi fikk installert oss på rommene før vi fant en pizzarestaurant.  Endelig - vi var på tur...............

14.okt. Det var godt å ta det med ro første morgenen.  Lufte hund og spise en god frokost.  Litt småkjølig da vi bega oss til "gamlebyen".  Det var boder fulle av klær og sko - fisk og spekepølser - krydder og godterier - ett yrende liv på torget ved den gamle kirken.  Vi rusler rundt, fotograferer, handler og koser oss.  Hunden tok vi med oss overalt, og mange ville klappe henne og vi hørte ”Hachiko” hviskes litt her og der. Vi nyter en sen lunsj på en asiatisk liten kaffe, der vi får servert varm "miso-suppe".  Velkjent fra Japan, og veldig godt.  Tilbake på hotellet blir det pelsstell for frøkna som skal i ringen dagene som kommer.  Vi avslutter dagen med ost og kjeks, godt å slappe av etter en fin dag.

15.okt.  Vi drar til
Westfalenhallen i Dortmund, en kjøretur på ca 40 min.  Det er 57 Akita påmeldt.  Det er et stort utstillingsarrangement som spenner seg over tre dager i Dortmund.  Vår Akita-frøken, Karen Go Kurashiki Wakamatsusou, var eneste norske hund.  Hun ble BIR og en staselig hann fra Italia ble BIM, Richu-Go Dell`Antico Matagi.  En liten tåre i øyekroken av glede. Pokal og medalje skal med på turen hjem til Norge. Veldig moro.  Det er mange muligheter til å bruke penger i hallen. Det var mange stand med alt våre firbente venner trenger, + litt til ..... Dagen avsluttes med Wienersnitsel på en restaurant i Hamm, sammen med venner fra Danmark og Polen.

16.okt. Akita Spesial, Clubsiegerschau, i Hamm med Kosuke Kawakita fra Japan som dommer og 134 Akita påmelt.  54 American Akita med Mrs Kimberly Meredith-Cavanna fra USA som dommer.  BIR og BIS denne dagen er en brindel tispe fra Frankrike - E`Shinme Go of Ikenohatade, BIM ble Richu-Go Dell`Antico Matagi fra Italia, samme hann som forrige dagen. Vår norske deltager gjorde det bra også og ble 4.beste champ tispe. Det var mange flotte hunder å se og kjente å slå av en prat med.  Kamera ble også flittig brukt hele dagen.  Dommeren brukte god tid, 8 timer så vi fikk mye tid å se på det store utvalg av "Akita-effekter" man kunne kjøpe, det fantes sushi til lunsj, kaffe og kaker var også til salgs.  Vi storkoste oss !! 
Etter utstillingen var det seminar, som ble ledet av Kosuke Kawakita.  Noe av det han la størst vekt på var farge, øreplassering og underkjeve og han viste mange overheadbilder.  Det hele avsluttedes med middag.  Det ble en lang dag dette her, full av inntrykk å ta med seg.  Vi mimrer litt, før vi tar kvelden.

17.okt.  Tilbake til Dortmund og Westfallenhallen denne dagen og en stor Internasjonal utstilling.  Vi møter igjen mange "kjente" på 2 og 4-bente fra de 2 første utstillingene.  Vår Akita-frøken blir denne dagen 2.beste champ tispe og vi er kjempefornøyde.  BIR ble Unsyuhime Shun’You Kensha og BIM den samme hannhund som før, Richu-Go Dell`Antico Matagi fra Italia.
Vi ble ferdige tidlig i dag så hva er vel mere naturlig enn at vi reiser tilbake til Hamm og hotellet (40 min hver vei) dusjer og skifter til "penklær", og tar turen tilbake til Dortmund for å avslutte dagen sammen med gode utstillingsvenner på en ekte tysk liten restaurant.  Kanskje litt sprøtt vil noen mene, men veldig koselig og vi rakk faktisk å få med oss BEST IN SHOW finalene også! 

18. okt. Tid for hjemreise. Vi pakket kofferter og programmerte GPS`n til Düsseldorf lufthavn.  Mye veiarbeid, så damen som bor i GPS`n rekalkulerte veldig!  Levering av bil og innsjekking gikk greit. Men da vi skulle gjennom siste kontroll ble det bråstopp!  En stor flott BIR-pokal som håndbagasje ble en utfordring for sikkerhetsfolkene.  Vi fikset denne også vi og kom oss trygt hjem.

Det er mange inntrykk å fordøye etter turen, men vi er enige om at vi har hatt det superfint.  Vi gjør det gjerne om igjen vi!

  Hilsener fra Akita-frøken ”Kalen”, Britt og Inger-Karin

 

Kalen ble BIR 15.10.2010

Nyeste kommentarer

17.10 | 17:46

Håpe februar 2023

15.10 | 19:30

Hei! Når er neste kull planlagt? :)

15.11 | 11:50

Nei, det har vi ikke

15.11 | 09:12

Hei, har du planlagt noe kull våren 2022?