Reisebrev fra Tyskland - mai 2014

 

Hei hundevenner !!!!

 

Ett lite reisebrev og bilder fra årets store happening !!!

 

Startet planleggingen tidlig i 2014.  Og som en av oss sa «Dette MÅ vi bare ha med oss» !!

La opp reiseruter – fant hotell utefor Hamm for hele gjengen (ble feil Hamm først) – meldte på hunder til utstillingene i Hamm og Dortmund – nå var det bare å vente på avreisedagene……

 

05. mai startet vi på vår tur.  Første etappe var Vang-Göteborg, derfra ferje til Fredrikshavn.  Overnatting i Aalborg første natten, på en flott gammel herregård.   Dagen etter kjørte vi til en liten koselig by utenfor Neumünster i Tyskland, så videre til Havixbeck.  Det ble en kort tur for vår del 8.mai.  Vi ankom vårt hotell i Herdecke på formiddagen og koste oss med en tur i byen.  Nydelig vær,  ett besøk hos den lokale bakeren var helt greit.   Kl 20 møttes vi til middag hele gjengen.  Alle var kommet seg trygt fram og turen nedover gikk fint for oss alle. 

 

09.mai – JKC European Special Show Hamm. 

Dommer for Akita tisper er Masanori Fujimoto fra Mecico og for Akita hanner Yuichi Tomimoto fra Japan.  117 Akita er påmeldt.

Dommer for Amerikan Akita  er  Dr. Sophia Kaluzniack fra USA.  68 Amerikan Akita er påmeldt.

Dommer for Shiba er Mrs. Maria Grazia Miglietta .  35 Shiba er påmeldt. 

 

10.mai – Europasiegerausstellung Dortmund.     

Dommer for Akita tisper er Yuichi Tomimoto  og for Akita hanner Masanori Fujimoto.  76 Akita er påmeldt. 

Dommer for Amerikan Akita tisper er Masanri Fijimoto og Amerikan Akita hanner er Yuichi Tomimoto.  55 Amerikan Akita er påmeldt.

Dommer for Shiba er Britt Nyberg. 37 Shiba er påmeldt.  

                                                                                        

11.mai – Internationale Ausstellung Dortmund. 

Dommer for Akita tisper er Dr. Jose Vidal Montero og for Akita hanner Kerstin Bergmann.  66 Akita er påmeldt.

Dommer for Amerikan Akita tisper er Kerstin Bergmann og for Amerikan Akita hanner er Dr. Jose Juan Vidal Montero.  50 Amerika Akita er påmeldt

Dommer for Shiba er Yuichi Tomimoto.  36 Shiba  påmeldt.

 

Tidlig oppe hele gjengen.  Hunder skal luftes og børstes, vi skal spise frokost og pakke biler.  Kjører i samlet flokk til Hamm første dagen, så 2 dager til  Dortmund.  Masse folk og mange hunder, skikkelig utstillingslivlig !!!!!    Westfalenhallen i Dortmund var fylt til randen av katteutstilling – hundeutstilling – stands hvor man kunne få kjøpt både det man trengte og det man ikke trengte !!!!!

 

Som dommeroversikten viser, var det jo også en norsk dommer på plass.  Britt Nyberg dømte både fredag og lørdag.  Så vi var godt representert både som utstillere og dommer.  Britt var også i Westfallenhallen søndag – denne dagen som publikum før hun skulle reise hjem.

 

Vi fikk fulgt med på hverandre og resultatene.  Alle hundene fra Norge fikk bra kritikker og plasserte seg helt i toppen !!!  Ikke rart vi feiret med champagne …..  Veldig morro med så mange påmeldte hunder til utstillingene.  117 Akita !!!!! 76 og 66 på utstillingene i Dortmund – utrolig !!!!! American Akita  og Shiba var det også mange påmeldte .  Store oppdrettere og velkjente utstillere  fra hele Europa var å finne i katalogene.  JADA – det var travle dager.  Men masse latter og glede rundt ringene – gjennsyn med gode venner – nyttinge tips om stell av pels ,fòr osv.  Kort sagt så hadde vi det helt supert .

 

Søndagskvelden var vi 2 ved bordet i restauranten.  Mange startet på den lange kjøreturen hjem rett etter utstillingen i Dortmund.  Misaki, Meika, Arvid og jeg skulle til Lübeck og noen dager der.  Vi hadde jo ferie, da er det vel greit å være litt turist også !!!!   Greit å feriere med hund i Tyskland, Misaki og Meika fikk også være med på restaurat til lunch !!!  Fikk jo ett fint bilde av en Amerikan Akita på restaurant også, ikke sant Randi !!!!  12 timer fra Lübeck til Vang, lufting av hundene og matpauser på veien.  Vi fikk feiret 17.mai med alle barnebarna, den eldste som russ på Hamar.  HURRA for oss alle og for en flotters tur !!!!!!!!

 

Vi takker Lisa, Lill, John, Siri, Frode,Randi, Terje, Tarjei, Gro Hege, Magne og Fredrich for en utrolig flott tur.  Tusen tusen takk – dette skal vi gjennta !!!!!!

Ønsker dere aalle en flott sommer !!!!

 

Ført i penne av Inger-Karin og Arvid.

         

 

                                                                               

 

Nyeste kommentarer

17.10 | 17:46

Håpe februar 2023

15.10 | 19:30

Hei! Når er neste kull planlagt? :)

15.11 | 11:50

Nei, det har vi ikke

15.11 | 09:12

Hei, har du planlagt noe kull våren 2022?