Feriedager i Danmark
Meika og jeg på Søndervig,ytterst mot storhavet.
Verdensutstillingen 2010

 

Vi har med oss Meika på reisen hjemmefra St. Hansaften, målet er Herning i Danmark og World Dog Show 2010.  Utstillingen går over 4 dager, 24.-27. juni.  Valpene og Banga er i Hernes hos Kim og fam. på "feriekolloni".  Det blir en stopp på Leirsund.  Nevøen Rikard fyller 17 år denne dagen, det må feires skal dere vite.  Grillmat og deilige kaker smaker godt en flott sommerkveld.  Vi reiser videre  kl.2315, mot Gøteborg.  Blir litt søvn på fergeleiet, før båten går kl.0900 til Fredrikshavn.  Veldig mange hunder ombord på båten, med samme reisemål som oss.

 

Har leid hus i 1 uke utenfor Vinderup, i sydenden av Limfjorden.  Etter mange timer på reisefot er det godt å parkere bilen og strekke på bena for oss alle 3.  Været er bra, blåser bare litt, en fin kveldstur blir det.

 

Tar turen ned til Herning den 25.juni.  Greit og orientere seg på utstillingsområdet og å gi Meika marktablettene denne dagen.  Det er mange haller etter hverandre på det store messeområdet.  I enden ligger en flott rund hall, Main Arena - der alle showene finner sted.  Ruslet rundt og så på utstillingene og var inne i salgshallene.  Her var det utrolig mye å bruke penger på - både av det man trengte og det man ikke trengte.  Kjørte oss en tur ut til vestkysten og opp til Søndervik.  Ett værhardt turistmål ytterst mor havet.  Avsluttet dagen med ett bad for Meika.

 

Tidlig opp på utstilingsdagen, de startet i ringen kl 0930.  Store fine ringer med god plass rundt og heldekkende tepper i.  54 Akita var påmeldt.  Wera Hûbental var dommer for Akita denne dagen.  13 tisper i åpen klasse sammen med Meika.  Det å være i ringen sammen med så mange var utrolig morro.  Meika fikk EXELENT på sin kritikk og kom til finalen sammen med 5 andre tisper.  Ble ikke plassert, men vi er kjempefornøyd med resultatet alikevel.  Fint å treffe Akita-folk fra Europa.  Noen kjenner vi fra tidligere, og noen ble våre nye hundevenner.  Karin Sjôholm ble BIR med sin Tore.

77 American Akita var påmeldt, og ble stillt i "naboringen".  Traff kjentfolk der også og fikk med noe av utstillingen.  Lunsh sammen med gode venner før vi handlet litt.  Dagens show startet 1530 - det fikk vi med.  BIG 1 i gr 5 ble Friedrich Birkman med sin Paulo.  Oppvisning av tjenestehunder,politihunder,narkohunder og førerhunder - utrolig mye trening ligger bak for å få fram disse hundene.  Sen middag denne dagen, med en ekstra godbit i til Meika.

 

Etter en sen frokost går turen til Århus.  Der vi vandrer rundt i koselige gågater, nyter varm eplekake og kaffe - kort sagt vi har en deilig dag i Danmark !!!!!  Vil gjerne ha med oss avsluttningen i Hernig, så turen går etterhvert dit.  Festivitas i lange kjoler, flotte dresser, blankpussede sko.  Meika sovner på tribunen, kanskje er hun lei alt mas og styr.  Men da 5 japanske jenter kommer og setter seg hos henne, blir det slutt på sovingen for en stund.  De klapper og steller, fotograferer og beundrer.  Det her er minst like morro for oss som for dem.  Bestefaren til den ene av de hadde Akita tidligere, en av Japans høyest premierte.

BIS 1 ble en Toy Puddel, som sjarmerte alle i salen.  Han ble handlet av sin eier og oppdretter fra Japan.  Det ble noen timer i hallen denne dagen også, men hvor ofte deltar man på ett World Dog Show !!!!

 

Solen skinner på oss denne dagen også, det er varmt og nesten vindstille.  Etter frokost blir det tur på stranda, vi rusler i myk og deilig sand.  Meika sjekker ut både skjell og smaker på saltvann (det var ikke godt nei).  Rart å ha bare 1 hund med på tur, tror kanskje Meika synes det er litt godt å få all oppmerksomheten fra oss.  Det har vært mye fokus på Akira og valpene hennes.  En kort kjøretur til Struer for å handle reker,kreps og hvit vin.  Is i båthavna og en hvil i skyggen for Meika.  En stille og rolig kveld for oss alle 3, godt det etter noen hektiske opplevelsesrike dager.

 

Våkner opp til nok en strålende varm dag.  Tidlig morgentur på stranda, måkeskrik og sand mellom tærne.  Det er deilig å være norsk i Danmark !!!  Sjekker når båtene går fra Fredrikshavn om kvelden, pga varmen velger vi å kjøre hjemover på natta.  Kl 20 seiler vi ut fra nabolandet vårt i sør, med kurs for Gøteborg.   Det går greit å kjøre gjennom Sverige og videre mot Vang.  Kraftig regn noen steder.  Parkerte hjemme kl 05, godt å være hjemme ja.

 

Veldig moro å oppleve World Dog Show 2010.  19 453 hunder var påmeldt.  Veldig godt tilrettelagt for oss utstillere.  Det var 1 Akita fra Norge, vår Meika.  2 fra Danmark og 1 fra Sverige.  Ellers var det hunder fra bla a Tyskland, Italia, Polen, Latvia og Slovenia.  World Dog Show 2011 finner sted i Paris.  Kunne jo vært gøy om flere hadde tatt turen dit.  Vi kombinerer ofte utstillinger med ferie.  Skal se det blir en Paris-ferie neste år !!!  Håper vi da får med flere fra Norge, det kunne jo vært gøy og reist en gjeng sammen.  Herved er dere utfordret……..

 

 


Nyeste kommentarer

17.10 | 17:46

Håpe februar 2023

15.10 | 19:30

Hei! Når er neste kull planlagt? :)

15.11 | 11:50

Nei, det har vi ikke

15.11 | 09:12

Hei, har du planlagt noe kull våren 2022?